Ga terug
Spaghetti met paprikasaus en tonijn. Lekker en eenvoudig recept voor spaghetti met paprikasaus en tonijn. De geroosterde paprikasaus is een heerlijke gezonde basissaus waar je weinig werk aan hebt en je in eindeloos veel gerechten kan gebruiken. Hou het volledig vegetarisch of werk af met wat tonijn uit blik.

Spaghetti met paprikasaus en tonijn

Lekker en eenvoudig recept voor spaghetti met paprikasaus en tonijn. De geroosterde paprikasaus is een heerlijke gezonde basissaus waar je weinig werk aan hebt en je in eindeloos veel gerechten kan gebruiken. Hou het volledig vegetarisch of werk af met wat tonijn uit blik.
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 900 gr rode paprika's (+/- 5 paprika's)
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kl oregano (gedroogd)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 kl suiker
  • 200 gr ricotta
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 400 gr spaghetti of andere gedroogde pasta
  • tonijn uit blik en Parmezaanse kaas om te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de paprika in grove stukken en doe in een ovenschaal.
    Pel de sjalotten en look, hak grof en doe bij in de ovenschaal.
    Voeg de takjes rozemarijn en tijm toe samen met de oregano, gerookt paprikapoeder, balsamico azijn, suiker, een royale scheut olijfolie, peper en zout. Meng even.
    Rooster in de oven voor zo'n 25 a 30min tot de paprika zacht is. Hussel af en toe.
    Als de groenten te bruin worden dan kan je de ovenschaal ook afdekken met aluminiumfolie.
  • Doe de geroosterde groenten in een blender, verwijder de takjes tijm en rozemarijn.
    Mix tot een gladde saus. Je kan deze saus nog door een zeef halen als je dit wenst.
    Voeg de ricotta toe en mix tot een romige saus. Proef en breng verder op smaak met wat peper, zout en eventueel wat balsamico azijn.
  • Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
    Giet af en meng met de geroosterde paprikasaus.
    Serveer direct met wat stukjes tonijn en geraspte Parmezaanse kaas.
    Smakelijk