Ga terug
Chocoladecake met hazelnoten en aardbeien. De lekkerste en makkelijkste chocoladecake met hazelnoten en aardbeien. Deze eenvoudige cake is trouwens 100% glutenvrij en lactosevrij omdat we geen bloem of boter gebruiken. Serveren doen we met opgeklopte mascarpone en geroosterde aardbeien.

Chocoladecake met hazelnoten en aardbeien

De lekkerste en makkelijkste chocoladecake met hazelnoten en aardbeien. Deze eenvoudige cake is trouwens 100% glutenvrij en lactosevrij omdat we geen bloem of boter gebruiken. Serveren doen we met opgeklopte mascarpone en geroosterde aardbeien.
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • cakevorm of springvorm +/- 22cm

Ingrediënten
  

Chocoladecake

  • 250 gr hazelnoten (gepeld)
  • 180 gr pure chocolade (75%)
  • 125 ml olijfolie
  • 1 el hazelnootlikeur (optioneel)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 4 eieren
  • 220 gr suiker
  • 3 el cacaopoeder

Mascarpone en aardbeien

  • 500 gr aardbeien
  • 70 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • 250 gr mascarpone
  • 50 ml room
  • 2 el poedersuiker

Instructies
 

Chocoladecake

  • Doe de gepelde hazelnoten in een ovenschaal of bakplaat en bak deze mooi goudbruin in de oven op 200 graden voor zo'n 8 a 10min. Hou goed in de gaten dat deze niet te bruin worden. Hussel tijdens het bakken even door de noten.
    Eenmaal mooi goudbruin, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Maal tot fijne kruimels.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
    Beleg de bodem en zijkanten van cakevorm/springvorm met bakpapier.
  • Smelt de chocolade op een zacht vuurtje.
    Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en voeg de olijfolie, optioneel de hazelnootlikeur en vanille essence toe. Laat ietwat afkoelen.
  • Doe de eigelen en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt).
    Klopt deze licht en romig voor zo'n 3 a 4min.
    Giet hierbij de afgekoelde gesmolten chocolade, meng kort.
    Voeg de hazelnoot kruimels toe en meng nog even tot een glad deeg.
  • Klopt de eiwitten stijf op in een mengkom.
    Spatel dit in delen onder het chocolade-hazelnoot mengsel. Meng niet te lang want dan ga je er alle lucht uithalen.
    Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake voor zo'n 45 a 50min in de oven.
    Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin. De cake mag nog een beetje smeuig zijn binnenin.
    Haal de cake uit de oven en laat eerst zo'n 30min afkoelen alvorens te ontvormen.
    Laat verder volledig afkoelen

Geroosterde aardbeien

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
    Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
    Doe de aardbeien in een ovenschaal samen met de suiker en een klein scheutje water.
    Snij de vanillestok open en voeg ook de zaadjes + de lege vanillestok toe.
    Meng even en rooster de aardbeien voor zo'n 15min. Roer af en toe tijdens het roosteren even door de aardbeien.
    Haal uit de oven laat afkoelen tot kamertemperatuur of deze lauw zijn.
  • Vlak voor het serveren klop je de mascarpone los samen met de room en poedersuiker
  • Serveer de chocoladecake met de mascarpone en geroosterde aardbeien
    Smakelijk
Trefwoord aardbeien, bakken, cake, chocolade, chocoladecake, glutenvrij, lactosevrij, mascarpone