Ga terug
Oreo cake met frambozen. Een feestelijke cake met Oreo's, frambozen en roomkaas vulling. Een simpele en snel te maken cake ideaal voor iedere gelegenheid of het nu voor een verjaardagsfeestje is of voor op de koffie op zondag.

Oreo cake met frambozen

Een feestelijke cake met Oreo's, frambozen en roomkaas vulling. Een simpele en snel te maken cake ideaal voor iedere gelegenheid of het nu voor een verjaardagsfeestje is of voor op de koffie op zondag.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • (Bundt) cakevorm

Ingrediënten
  

Cake

  • 200 gr Oreo's + extra om af te werken
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 175 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren
  • 150 ml yoghurt
  • 100 ml melk
  • 175 gr frambozen
  • 100 gr witte chocolade om af te werken

Cheesecake vulling

  • 300 gr roomkaas
  • 85 gr suiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 eigeel
  • 25 gr maizena

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de bakvorm in met wat boter en bebloem.
  • Doe alle ingredienten voor de cheesecake vulling in een mengkom en mix los.
    Zet even opzij.
  • Doe 150gr oreo's in een blendertje en maal tot fijne kruimels.
    Hak de resterende Oreo's grof.
    Meng de Oreo kruimels met de bloem en zet even opzij.
  • Doe de boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Klop licht en romig voor een paar minuten.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door.
    Voeg nu afwisselend in kleine delen het Oreo-bloem mengsel, melk en yoghurt toe. Mix tot een mooi glad deeg.
    Spatel hieronder vluchtig de frambozen en de grof gehakte Oreo's.
    Schep de helft van het deeg in de bakvorm, spreid goed uit en zorg dat de zijkanten ook al wat bedekt zijn, creeer je kuiltje.
    Schep in het kuiltje de cheesecake vulling.
    Schep hierp het resterende deeg en spreid goed uit.
    Bak de cake voor zo'n 1H a 1H10, check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Als de cake iets te bruin wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.
    Laat eerst zo'n 25 a 30min afkoelen alvorens voorzichtig te ontvormen.
    Laat volledig afkoelen.
  • Als afwerking, smelt de witte chocolade en giet deze over de cake.
    Werk af met nog wat resterende grof gehakte Oreo's en frambozen.
    Smakelijk
Trefwoord cake, dessert, frambozen, kaastaart, oreo's, roomkaas