Heerlijk simpele zalmballetjes met een frisse salsa van watermeloen en venkel. Een snel gezond zomerrecept bomvol smaak en snel klaar. Serveren doen we met opgeklopte geitenkaas.
Snij de zalm in grove stukken.Pel de sjalot en snij in grove stukjes.Doe de zalm en sjalot in een blender of foodprocessor en mix tot je textuur van gehakt hebt.Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed. Laat dit mengsel zo'n 15min opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 185 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier Vorm dan balletjes van het deeg. Is het deeg iets te plakkerig, voeg dan wat extra paneermeel of panko toe.Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze mooi goudbruin voor zo'n 15min. Draai de balletjes tijdens het bakken zodat ze langs alle kanten mooi goudbruin worden.
Watermeloen salsa
Snij de watermeloen in kleine blokjes.Pel de sjalot en hak fijn.Snij heel dunne plakjes van de venkel.Meng de watermeloen, sjalot en venkel in een kom. Zet even opzij.Meng in een ander kommetje de rode wijnazijn, suiker, citroensap, zout en peper. Giet dit over de watermeloen, meng even, zet in de koelkast voor zo'n 1h of langer.Proef even voor het serveren en breng eventueel nog verder op smaak met wat azijn of suiker
Serveer de zalmballetjes met de watermeloen salsa en eventueel wat opgeklopte geitenkaas. (Zie recept in notities)
Notities
Opgeklopte geitenkaas
300gr zachte geitenkaas
150gr (Griekse) yoghurt
1tl honing
Peper en zout
Doe alle ingrediënten in een blender/foodprocessor en mix tot een gladde crème voor zo'n 4 a 5min.