Ga terug
Havermoutkoekjes met chocolade. Lekker simpele havermoutkoekjes met stukjes chocolade, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. De koekjes zijn heel makkelijk en snel te maken en bovendien ook nog eens glutenvrij.

Havermoutkoekjes met chocolade

Lekker simpele havermoutkoekjes met stukjes chocolade, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. De koekjes zijn heel makkelijk en snel te maken en bovendien ook nog eens glutenvrij.
Gang Ontbijt, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 120 gr havermout
  • 60 gr amandelmeel
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 1 snuifje kaneel
  • 3 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
  • 35 gr pindakaas (*) (of andere notenboter)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 2 eieren
  • 30 gr (pure) chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)

Instructies
 

  • Meng de droge ingrediënten (havermout, amandelmeel, bakpoeder, baking soda en kaneel). Zet even opzij.
    Doe de pindakaas, agavesiroop en vanille in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix deze los en luchtig.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix goed tot een gladde massa.
    Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot een stevig deeg. Doe op het laatste nog bij het deeg en meng nog even.
    Laat het deeg zo'n 20 a 25min opstijven in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Rol balletjes van het deeg of gebruik een ijsschepper (is super easy en snel). De koekjes zetten tijdens het bakken niet veel uit dus je hoeft ze niet te ver uit mekaar te leggen.
    Bak de koekjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 15min.
    Haal uit de oven en laat eerst zo'n 10min afkoelen (zo kunnen ze steviger worden) op de bakplaat alvorens je ze op een rooster verder laat afkoelen.
    Bewaar de koekjes luchtdicht
    Smakelijk

Notities

(*) Gebruik natuurlijke pindakaas. Ik gebruik altijd de 100% van Albert Heijn
Trefwoord chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, koekjes, ontbijt, tussendoortje