Sla wraps met gehakt
Lekker lichte sla wraps gevuld met kruidig gehakt, mihoen, pompelmoes en nuac cham dressing. Een gezond en snel te maken doordeweekse maaltijd of serveer als hapje.
- 200 gr mihoen
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gember (fijngeraspt)
- 2 teentjes look
- 1 tl chilivlokken
- 500 gr gehakt (gemengd of kippengehakt)
- 1 el limoensap
- 1 a 2 tl vissaus
- 2 pompelmoezen
- 2 kropjes romeinse sla
- handvol gezouten pinda's
- Olie
Nuac Cham dressing
- 2 limoenen (sap)
- 2 el vissaus
- 2 el suiker
Kook alvast de mihoen zoals vermeld op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
Voor de dressing, meng alle ingrediƫnten en bewaar koel.
Verhit een pan met een scheut olie.Doe de kruiden (komijn, koriander, kurkuma, gember, look en chilivlokken) in de warme pan. Roer even en bak zachtjes de kruiden voor zo'n 2 a 3min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Als het gehakt mooi gebakken is, haal van het vuur, voeg het limoensap en vissaus toe. Meng goed. Proef en breng nog verder op smaak met wat zout. Zet even opzij.Snij de pompelmoes in partjes.Hak de pinda's grof. Haal de slablaadjes van de krop. Serveer de slablaadjes met de mihoen, partjes pompelmoes, het kruidige gehakt, de dressing en de grof gehakte pinda's. Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, hapje, mihoen, pompelmoes, sla, snelle recepten, wraps