Ga terug
Basque burnt cheesecake. De makkelijkste kaastaart die er bestaat, dat is deze Basque Burnt Cheesecake. Heerlijk zacht en zoet binnen, lichtjes verbrand en gekarameliseerd aan de buitenkant. Serveren doen we met lekker eenvoudig geroosterde abrikozen

Basque burnt cheesecake

De makkelijkste kaastaart die er bestaat, dat is deze Basque Burnt Cheesecake. Heerlijk zacht en zoet binnen, lichtjes verbrand en gekarameliseerd aan de buitenkant. Serveren doen we met lekker eenvoudig geroosterde abrikozen
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Springvorm (+/- 25cm)

Ingrediënten
  

Basque Burn Cheesecake

  • 500 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 240 ml room
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el bloem

Abrikozen

  • 10 abrikozen
  • 1,5 el honing

Instructies
 

Burnt Basque cheesecake

  • Bedek de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.
    Zorg dat langs de randen het bakpapier zo'n 5cm boven de bovenkant van de springvorm komt.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de roomkaas en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Klop los en luchtig voor zo'n 2min. Er mogen geen klonters meer inzitten. Schraap af en toe de zijkanten los.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Schaap zeker ook nog even de randen los.
    Giet de room, vanille en citroensap bij in de mengkom en mix nog even.
    Voeg als laatste de bloem toe en meng nog even kort tot een glad deeg.
    Giet het deeg in de bakvorm en bak zo'n 50 a 60min in de oven. Probeer tijdens het bakken de ovendeuren niet te veel open te doen)
    De buitenkant dient donkerbruin (net niet zwart) gebakken te zijn en de binnenkant mag nog een beetje wak (jiggly) zijn.
    Zet de oven uit, zet de deur op een kiertje en laat de cheesecake zo'n uurtje afkoelen in de oven. Het is normaal dat de taart zal inzakken of wat scheuren, dat hoor er nu eenmaal bij.
    Laat verder afkoelen om kamertemperatuur of zet in de koelkast.

Geroosterde abrikozen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
    Halveer de abrikozen, verwijder de pit.
    Leg de abrikozen in een ovenschotel en overgiet met de honing.
    Bak de abrikozen zo'n 15 a 20min in de oven.
    Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. Serveer de abrikozen lauw bij de cheesecake
    Smakelijk
Trefwoord abrikozen, cheesecake, kaastaart, roomkaas, snelle recepten, taart