Ga terug
Dutch baby pannenkoek met skyr en nectarines. Een pannenkoek uit de oven ofwel een dutch baby, heerlijk fluffy, fris en licht door de Skyr yoghurt en weinig werk omdat je de pannenkoek bakt in de oven. Serveren doen we met geroosterde nectarines.Perfect als ontbijt of voor de brunch

Dutch baby pannenkoek met skyr en nectarines

Een pannenkoek uit de oven ofwel een dutch baby, heerlijk fluffy, fris en licht door de Skyr yoghurt en weinig werk omdat je de pannenkoek bakt in de oven. Serveren doen we met geroosterde nectarines.Perfect als ontbijt of voor de brunch
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 klontje boter
  • 200 gr patisseriebloem
  • 4 eieren
  • 200 gr Skyr yoghurt + extra om te serveren
  • 1+1 el honing
  • 1 tl vanille essence
  • 3 nectarines

Instructies
 

  • Neem een ruime ovenschaal of hoge (ovenbestendige) pan.
    Schep hierin het klontje boter, zet in de oven. (Zo kan de schaal/pan opwarmen)
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Terwijl kan je het deeg maken.
  • Doe de bloem, eieren, skyr, 1el honing en vanille essence in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix even los tot een glad beslag.
    Giet dit beslag in de opgewarmde ovenschaal/pan en zet terug in de oven voor zo'n 25 a 30min tot de dutch baby mooi gaar en goudbruin gebakken is
  • Terwijl de Dutch baby aan het bakken is, kan je de nectarine halveren, de pit verwijderen en in partjes snijden.
    Leg de partjes in een ovenschaal en overgiet met 1el honing.
    Zet de nectarines zo'n 8 a 10min bij in de oven met de Dutch Baby.
  • Serveer de Dutch baby met de nectarines en nog wat extra Sky Yoghurt
    Smakelijk
Trefwoord brunch, nectarine, ontbijt, pannenkoeken, skyr, tussendoortje