Go Back
Chocolate chip cookies. De lekkerste en makkelijkste chocolate chip cookies die er bestaan op basis van gecondenseerde melk. Het maken van de koekjes vraagt weinig werk, zijn simpel om te maken en zijn snel klaar. De perfecte koekjes voor bij de koffie op bij melk.

Chocolate chip cookies

De lekkerste en makkelijkste chocolate chip cookies die er bestaan op basis van gecondenseerde melk. Het maken van de koekjes vraagt weinig werk, simpel om te maken en zijn snel klaar. De perfecte koekjes voor bij de koffie op bij melk.
Gang dessert, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 2 el suiker
  • 120 ml gecondenseerde melk
  • 1 tl vanille essence
  • 190 gr patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 gr Chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)

Instructies
 

  • Doe de zachte boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix los en luchtig.
    Giet hierbij de gecondenseerde melk en vanille essence, mix tot een gladde crème.
    Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix tot stevig deeg.
    Voeg op op het laatste de chocolate chips toe en meng nog even kort.
    Laat het deeg zo'n 20min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Rol kleine balletje (+/- 2,5cm) van het deeg en leg op de bakplaat.
    De koekjes zullen tijdens het bakken niet veel uitzetten.
    Bak de koekjes mooi goudbruin voor zo'n 10 a 12min tot ze mooi goudbruin zijn.
    Als je ze uit de oven haalt, zullen ze nog zwak zijn. Laat eerst ietwat afkoelen op de bakplaat, tijdens het afkoelen zullen ze harder worden. Leg ze dan op een rooster om verder volledig af te koelen.
    Bewaar de koekjes luchtdicht.
  • Je kan de koekjes nu nog voor een deel door gesmolten chocolade halen en dippen in sprinkles.

Notities

Wil je de koekjes net zoals mij serveren met het stokje.
De stokjes dien je in de (ongebakken) deegballetjes te duwen en het deeg terug ietwat dichtknijpen rond het stokje.
Als de koekjes gebakken zijn, laat de koekjes eerst goed afkoelen op de bakplaat zodat ze uitharden. Leg dan op een rooster om verder volledig af te koelen.
Voor de glazen met melk en "Sprinkle" randje, hiervoor dien je gewoon de randjes van de glazen te dippen in gesmolten chocolade en daarna in kleurrijke "sprinkles". Laat ze omgedraaid staan op een bord en zet in de koelkast voor zo'n 5min. 
 
Trefwoord bakken, chocolade, gecondenseerde melk, koekjes