Chocolate chip cookies
De lekkerste en makkelijkste chocolate chip cookies die er bestaan op basis van gecondenseerde melk. Het maken van de koekjes vraagt weinig werk, simpel om te maken en zijn snel klaar. De perfecte koekjes voor bij de koffie op bij melk.
Gang dessert, Tussendoortje
- 200 gr boter (op kamertemperatuur)
- 2 el suiker
- 120 ml gecondenseerde melk
- 1 tl vanille essence
- 190 gr patisseriebloem
- 1 tl bakpoeder
- 90 gr Chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)
Wil je de koekjes net zoals mij serveren met het stokje.
De stokjes dien je in de (ongebakken) deegballetjes te duwen en het deeg terug ietwat dichtknijpen rond het stokje.
Als de koekjes gebakken zijn, laat de koekjes eerst goed afkoelen op de bakplaat zodat ze uitharden. Leg dan op een rooster om verder volledig af te koelen.
Voor de glazen met melk en "Sprinkle" randje, hiervoor dien je gewoon de randjes van de glazen te dippen in gesmolten chocolade en daarna in kleurrijke "sprinkles". Laat ze omgedraaid staan op een bord en zet in de koelkast voor zo'n 5min.
Trefwoord bakken, chocolade, gecondenseerde melk, koekjes