Tiramisu met kersen
Een zomerse makkelijke tiramisu met kersen, geserveerd als taart. Laagjes lange vingers koekjes gedipt in koffie, een romige mascarpone vulling met een vleugje vanille en een zomerse compote van kersen. Een heerlijk eenvoudig zomers dessert
Compote van kersen
- 700 gr kersen (ontpit)
- 90 gr suiker
- 10 gr vanillesuiker
- 1 tl kardemompoeder
- 1 citroen
- 80 ml water
- 2 el vanille puddingpoeder
Tiramisu
- 3 eieren
- 100 gr suiker
- 1 vanillestokje
- 600 gr mascarpone
- +/- 20 lange vingers koekjes
- 240 ml sterke koffie (koud)
- 4 el amaretto (optioneel)
Compote van kersen
Doe de kersen, suiker, vanillesuiker, kardemompoeder, sap van 1 citroen en water in een kookpotje. Meng even. Breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan smelten.Laat dan zo'n 20 a 25min zachtjes sudderen tot de kersen zachter zijn maar geen moes.Giet wat van het sap in een kommetje, voeg het puddingpoeder toe. Meng goed tot een glad papje. Giet dit papje al roerend in het kookpotje en breng al roerend aan de kook. Laat zo'n 2min al roerend doorkoken tot een dikke compote. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
Trefwoord dessert, kersen, tiramisu, zomer