Een taart om mee te ontbijten, daar kan je alleen maar fan van zijn. Een gemakkelijk snelle taart met een granola bodem op basis van havermout, kokos en dadels afgewerkt met een lichte chocoladepudding en kersen
Beleg de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.Ontpit de dadels en doe in een blender/foodprocessor samen met de havermout en kokospoeder. Mix tot een een kruimelig ietwat plakkerig deeg.Voeg de kokosolie en en maple syrup toe en mix nog even goed tot een mooie plakkerige deegbal. Is dit nog iets te droog, voeg nog een beetje gesmolten kokosolie toe.Schep het deeg in de springvorm en duw goed aan zodat de hele bodem gelijk bedekt is.Zet in de koelkast terwijl je de chocoladepudding maakt.
Chocoladepudding
Doe de kokosmelk, maple syrup, pindakaas en puddingpoeder in een mengkom. Mix of roer tot een glad papje.Giet dit in een kookpotje en breng zachtjes al roerend aan de kook. Laat dan 2min al roerend inkoken tot een mooie pudding.Haal van het vuur en voeg de vanille essence toe en stukjes pure chocolade.Roer goed zodat de chocolade kan smelten.Laat de pudding zo'n 15min afkoelen.
Verdeel de kersen over de bodem en giet hierover de pudding. Zet voor minstens 3h in de koelkast om op te stijven.Werk de taart af met wat vers fruitSmakelijk
Notities
(*) gebruik natuurlijke, lopende (smeuïge) pindakaas. Ik gebruik altijd de 100% pindakaas van Albert Heijn.