Go Back
Lekkere en eenvoudige Thaise steak salade, ideaal als doordeweeks maaltijd of als barbecue gerecht.

Thaise steak salade

Een heerlijke smaakvolle salade met gegrilde steak en een frisse noedelsalade. Een simpel doordeweeks recept of ook een origineel barbecue recept.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Gemarineerde steak

  • 400 gr steak (Filet mignon, ...)
  • 1 tl gember (vers - fijn geraspt)
  • 30 ml sojasaus
  • 1,5 el bruine suiker (cassonade)
  • 2 el limoensap
  • 1 el vissaus (optioneel)
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Noedelsalade

  • 300 gr noedels
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 200 gr witte en/of rode kool (fijngehakt)
  • 150 gr kerstomaten
  • 1 mango
  • 1 handvol rucola
  • 1 el koriander (fijngehakt) (of vervang door peterselie)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 handvol gezouten pindanoten
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 2 el honing
  • 3 el limoensap
  • 1,5 el chilipasta of sambal oelek
  • 20 ml zonnebloemolie of olijfolie
  • Gekookte sugar snaps of edamame Optioneel

Instructies
 

Gemarineerde steak

  • Meng de gember, sojasaus, suiker, limoensap, vissaus, look, olie, peper en zout.
    Je kan het best de saus in een goed afsluitbare diepvrieszak gieten?
    Leg hierin de steak en laat minstens 6h of langer marineren.
  • Voor het bakken van de steak.
    Haal de steak uit de marinade, dep een beetje droog.
    Bak de steak op de barbecue of grillpan. Bak de steak eerst zo'n 1,5min voor een mooi korstje, draai om en reken nog eens 1,5 a 2min. Dan is de steak bleu gebakken (afhankelijk van de dikte van de steak).
    Wil je iets verder gebakken, zet het vuur iets lager en reken nog eens 3min voor saignant.

Noedelsalade

  • Schil de wortelen en snij in dunne reepjes.
    Hak de lente-uitjes fijn.
    Halveer kertomaten.
    Schil de mango en snij in dunne reepjes.
    Maak de dressing door het fijngehakte teentje look te mengen met honing, limoensap, chilipasta, de olie en snuifje zout
  • Kook de noedels gaar zoals vermeld op de verpakking.
    Giet af en spoel onder koud wat.
    Voeg een scheutje olie toe en meng even.
  • Meng de noodles met de reepjes wortelen, lente-uitjes, kerstomaten, mango, dressing en rucola, koriander en peterselie.
    Serveer de noedelsalade met de steak en werk af met wat grof gehakte pindanoten
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, doordeweeks recept, mango, noedels, noodles, salade, steak