1elkoriander (fijngehakt)(of vervang door peterselie)
1elpeterselie (fijngehakt)
1handvolgezouten pindanoten
1teentje look(fijngehakt)
2el honing
3ellimoensap
1,5elchilipasta of sambal oelek
20mlzonnebloemolie of olijfolie
Gekookte sugar snaps of edamame Optioneel
Instructies
Gemarineerde steak
Meng de gember, sojasaus, suiker, limoensap, vissaus, look, olie, peper en zout. Je kan het best de saus in een goed afsluitbare diepvrieszak gieten? Leg hierin de steak en laat minstens 6h of langer marineren.
Voor het bakken van de steak. Haal de steak uit de marinade, dep een beetje droog. Bak de steak op de barbecue of grillpan. Bak de steak eerst zo'n 1,5min voor een mooi korstje, draai om en reken nog eens 1,5 a 2min. Dan is de steak bleu gebakken (afhankelijk van de dikte van de steak).Wil je iets verder gebakken, zet het vuur iets lager en reken nog eens 3min voor saignant.
Noedelsalade
Schil de wortelen en snij in dunne reepjes.Hak de lente-uitjes fijn.Halveer kertomaten. Schil de mango en snij in dunne reepjes. Maak de dressing door het fijngehakte teentje look te mengen met honing, limoensap, chilipasta, de olie en snuifje zout
Kook de noedels gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af en spoel onder koud wat. Voeg een scheutje olie toe en meng even.
Meng de noodles met de reepjes wortelen, lente-uitjes, kerstomaten, mango, dressing en rucola, koriander en peterselie. Serveer de noedelsalade met de steak en werk af met wat grof gehakte pindanotenSmakelijk