Ga terug
Aardappelspiesjes - gekookte krieltjes op een stokje met spek of Mediterraanse kruiden en spek. Origineel, super makkelijk en lekker voor op de barbecue

Aardappelspiesjes

Deze aardappelspiesjes zijn het ideale bijgerecht bij een zomerse barbecue. Vergeet de klassieke aardappelsalade, vanaf nu ga je voor deze brochettes met stukjes aardappelen en eventueel wat extra plakjes spek of Provençaalse marinade met Parmezaanse kaas
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4

Equipment

  • Satéstokjes

Ingrediënten
  

  • 700 gr krieltjes ongeschild
  • 6 a 8 spek (dunne plakjes)
  • 1 tl oregano
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 20 gr Parmezaanse kaas fijngeraspt
  • 1 kl citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Kook de krieltjes zo'n 8 a 10min voor. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
    Giet af en laat ze afkoelen.
  • Voor de spiesjes met spek.
    Snij de lange plakjes spek in de helft.
    Meng 2el olijfolie met de oregano en een snuifje peper en zout.
    Halveer de grotere krieltjes.
    Rijg de krieltjes en spek afwisselend op de satéstokjes.
    Vlak voor de spiesjes op de BBQ gaan, wrijf in met de marinade. Bak de krieltjes mooi goudbruin op de BBQ of grillpan.
  • Voor de spiesjes met Provençaalse kruiden.
    Meng zo'n 2 a 3el olijfolie met de Parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden, citroensap en snuifje peper en zout.
    Halveer de grotere krieltjes.
    Rijg de krieltjes op de satéstokjes.
    Vlak voor de spiesjes op de BBQ gaan, wrijf in met de marinade. Bak de krieltjes mooi goudbruin op de BBQ of grillpan.
    Smakelijk !
Trefwoord aardappelen, barbecue, bbq, buikspek, snelle recepten