Go Back
Crumble met blauwe bessen en nectarine

Crumble met blauwe bessen en nectarine

Een zomerse crumble op basis van havermout en noten met een lekkere fruitlaag op basis van nectarines en blauwe bessen. Deze glutenvrije en lactoscevrije crumble kan je serveren als ontbijt, tussendoortje of dessert.
Gang dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 4 nectarines (rijpe)
  • 250 gr blauwe bessen
  • 1,5 el bruine suiker/cassonade (of kokosbloesemsuiker)
  • 1/2 citroen
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • snuifje kardemompoeder (optioneel)
  • 1/2 tl vanille essence

Crumble

  • 100 gram havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr amandelen (grof gehakt)
  • 1/2 tl kaneel
  • 80 ml kokosolie gesmolten
  • 75 gr bruine suiker/ cassonade (of kokosbloesemsuiker)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de nectarines, verwijder de pit en snij in blokjes.
    Meng de nectarines met de blauwe bessen, bruine suiker, het sap van een halve citroen, kaneel, gemberpoeder, kardemom en vanille essence.
    Schep in een diepe ovenschaal
  • Voor de crumble
    Meng de havermout met het amandelmeel, grof gehakte amandelen, kaneel en bruine suiker.
    Giet hierbij de gesmolten kokosolie, meng goed tot een kruimelig deeg.
    Verdeel de crumble over het fruit en bak zo'n 20 a 25min in de oven. De crumble dient mooi goudbruin te zijn en de blauwe bessen opengepoft.
    Serveer direct
    Lekker met wat yoghurt of vanille-ijs
    Smakelijk
Trefwoord blauwe bessen, dessert, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, nectarine