Go Back
Blauwe bessen taart met chocolade

Blauwe bessen taart met chocolade

Een heerlijke laagjestaart met witte chocolade, citroen en blauwe bessen.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Springvorm of taartvorm +/- 24cm

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 100 gr patisseriebloem
  • 50 gr kokospoeder
  • 70 gr boter/margarine (koud)
  • 70 gr suiker
  • 1 eidooier

Witte chocolade - citroen laag

  • 2 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 100 gr witte chocolade
  • 125 ml room
  • 60 ml melk
  • 1 el honing
  • 1/2 citroen

Blauwe bessen laag

  • 200 gr blauwe bessen + extra om af te werken
  • 3 blaadjes gelatine
  • 40 gr suiker
  • 1/2 citroen
  • 125 ml room

Instructies
 

Bodem

  • Bedek de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier
  • Doe de bloem, kokospoeder en koude boter in een mengkom en mix tot je kruimels krijgt.
    Voeg de suiker en eidooier toe en meng tot een mooi deegbal. Is het deeg nog iets te korrelig voeg een klein scheutje water toe.
    Leg de deegbal in de springvorm en duw goed aan zodat de bodem egaal bedekt is met het deeg. Laat 30min opstijven in de koelkast.
    TIP > ik gebruikte springvorm en bedekte enkel de bodem met het deeg. Je kan ook taartvorm gebruiken en ook de randen bekleden met deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bak de bodem zo'n 20min in de oven tot deze mooi goudbruin is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Als je springvorm gebruikt dan hoef je de bodem niet te onvormen omdat we de vullingen er bovenop zullen gieten.
    Gebruik je een taartvorm, haal na het afkoelen de korst uit de vorm.

Witte chocolade - citroen laag

  • Week de blaadjes gelatine.
    Breek de chocolade in kleine blokjes en doe in een mengkom. Zet even opzij.
    Doe de room, melk, honing en het sap van halve citroen in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt.
    Haal van het vuur, voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer goed zodat ze kunnen oplossen. Giet dit warme mengsel over de witte chocolade en roer goed tot een mooie glad mengsel. Laat zo'n 15min afkoelen op kamertemperatuur en giet dan over de volledig afgekoelde bodem. Laat zo'n 2h of langer opstijven alvorens je de blauwe bessen mousse gaat toevoegen.
    TIP > Gebruik je springvorm, zorg dat de randen bedekt blijven met het bakpapier zodat je de taart later makkelijker kan ontvormen.

Blauwe bessen laag

  • Doe de blauwe bessen in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur. Laat zo'n 15min zachtjes sudderen tot de bessen allemaal zijn opengepoft. Haal door een zeef en vang het sap op.
    Week ondertussen de blaadjes gelatine
    Doe het sap terug in het kookpotje samen met de suiker en het sap van de halve citroen. Breng tot net onder het kookpunt. Roer even zodat de suiker kan oplossen.
    Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe, roer goed zodat deze kunnen oplossen.
    Laat zo'n 20min afkoelen.
    KLop de room stijf op en spatel hieronder het blauwe bessen mengsel. Giet dit over het opgestijfde witte chocolade - citroen laagje en laat nog eens minstens 4 a 5h (of langer) opstijven in de koelkast
  • Decoreer de taart eventueel met nog wat exta opgeklopte room en blauwe bessen
    Smakelijk
Trefwoord blauwe bessen, citroen, dessert, hartige taart, witte chocolade