Blauwe bessen taart met chocolade
Een heerlijke laagjestaart met witte chocolade, citroen en blauwe bessen.
Bodem
- 100 gr patisseriebloem
- 50 gr kokospoeder
- 70 gr boter/margarine (koud)
- 70 gr suiker
- 1 eidooier
Witte chocolade - citroen laag
- 2 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
- 100 gr witte chocolade
- 125 ml room
- 60 ml melk
- 1 el honing
- 1/2 citroen
Blauwe bessen laag
- 200 gr blauwe bessen + extra om af te werken
- 3 blaadjes gelatine
- 40 gr suiker
- 1/2 citroen
- 125 ml room
Witte chocolade - citroen laag
Week de blaadjes gelatine. Breek de chocolade in kleine blokjes en doe in een mengkom. Zet even opzij.Doe de room, melk, honing en het sap van halve citroen in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur, voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer goed zodat ze kunnen oplossen. Giet dit warme mengsel over de witte chocolade en roer goed tot een mooie glad mengsel. Laat zo'n 15min afkoelen op kamertemperatuur en giet dan over de volledig afgekoelde bodem. Laat zo'n 2h of langer opstijven alvorens je de blauwe bessen mousse gaat toevoegen. TIP > Gebruik je springvorm, zorg dat de randen bedekt blijven met het bakpapier zodat je de taart later makkelijker kan ontvormen.
Blauwe bessen laag
Doe de blauwe bessen in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur. Laat zo'n 15min zachtjes sudderen tot de bessen allemaal zijn opengepoft. Haal door een zeef en vang het sap op. Week ondertussen de blaadjes gelatineDoe het sap terug in het kookpotje samen met de suiker en het sap van de halve citroen. Breng tot net onder het kookpunt. Roer even zodat de suiker kan oplossen.Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe, roer goed zodat deze kunnen oplossen. Laat zo'n 20min afkoelen.KLop de room stijf op en spatel hieronder het blauwe bessen mengsel. Giet dit over het opgestijfde witte chocolade - citroen laagje en laat nog eens minstens 4 a 5h (of langer) opstijven in de koelkast Decoreer de taart eventueel met nog wat exta opgeklopte room en blauwe bessenSmakelijk
Trefwoord blauwe bessen, citroen, dessert, hartige taart, witte chocolade