Go Back
Labneh mousse met geroosterde rabarber

Labneh mousse met geroosterde rabarber

Een frisse zomerse labneh mousse in combinatie met geroosterde rabarber, een snel en simpel dessertje.
Gang dessert
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Labneh mousse

  • 500 gr Griekse of Turkse yoghurt
  • 2 el honing
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml room
  • 50 gr poedersuiker

Geroosterde rabarber

  • 250 gr rabarber
  • 60 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 tl oranjebloesemwater (optioneel)

Instructies
 

Labneh mousse

  • De dag voordien, leg een theedoek in een zeef.
    Meng de yoghurt met de honing, de zaadjes van de vanillestok en de lege vanillestok. Schep de yoghurt in de beklede zeef en laat een nachtje uitlekken.
  • Doe de volgende ochtende de uitgelekte yoghurt in een mengkom (van je keukenmachine).
    Mix al even los.
    Voeg dan de room en poedersuiker toe en mix op hoge snelheid tot een luchtige mousse. Mix niet te lang anders zal de room te hard worden.
    Verdeel de mousse over 4 a 5 kommetjes/glaasjes en zet in de koelkast.

Geroosterde rabarber

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Was de rabarber en snij de uiteinden af.
    Snij de rabarber in blokjes of reepjes en doe in een ovenschaal samen met de suiker, het sap van de sinaasappel, de zaadjes van de vanillestok en de lege vanillestok.
    Rooster voor zo'n 20 a 25min (afhankelijk van de grootte van de stukjes rabarber). De rabarber mag nog een beetje textuur en beet hebben.
    Haal uit de oven en voeg nu optioneel het oranjebloesemwater toe.
  • Je kan de geroosterde rabarber warm, lauw of koud serveren bovenop de labneh mousse.
    Werk eventueel nog af met wat grof gehakte pistachenoten of granola.
    Smakelijk
Trefwoord dessert, labneh, rabarber, yoghurt