Ga terug
Geroosterde zalm met broccoli tabouleh

Geroosterde zalm met broccoli tabouleh

Een makkelijk en snel te maken gerechtje van geroosterde zalm met een frisse lichte broccoli tabouleh. Perfect als doordeweeks receptje of voor bij een zomerse barbecue
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Broccoli tabouleh

  • 400 gr broccoliroosjes
  • 100 gr quinoa
  • 1 handvol verse kervel (of vervang door peterselie)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 kl munt (fijngehakt)
  • 2 lente-uitjes
  • 1 handvol radijzen
  • 1 tl zeste van citroen fijngeraspt
  • 1 a 2 el citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Hummus om te serveren

Zalm

  • 4 zalmfilets
  • 1/2 tl sumak
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Tabouleh

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Doe de broccoliroosjes in een blender en maal grof (textuur van rijst).
    Schep de broccolirijst op de beklede bakplaat, giet er een beetje olijfolie over en kruid goed met peper en zout. Rooster de broccoli zo'n 8min in de oven tot deze licht begint te kleuren. Hussel tijdens het bakken af en toe door de broccoli.
    Haal uit de oven en laat afkoelen
  • Kook ondertussen de quinoa zoals vermeld op de verpakking.
    TIP !Spoel zeker vooraf de quinoa goed onder koud water om een eventuele bittere smaak te vermijden.
    TIP! Voeg een bouillon blokje toe aan het kookwater om de quinoa wat extra smaak te geven.
    Giet de quinoa af, spoel goed en laat afkoelen.
  • Hak de lente-ui fijn en de radijsjes in fijne plakjes.
    Halveer de kerstomaatjes
  • Meng de afgekoelde quinoa met de afgekoelde broccolirijst, fijngehakte kervel, munt, peterselie, lente-ui, radijsjes en kerstomaatjes.
    Voeg nog een scheutje olijfolie toe samen met wat citroensap, peper en zout.
    Bewaar koel.

Zalm

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Meng de sumak met paprikapoeder, chilipoeder, zout.
    Leg de zalmfilets in een ovenschotel en overstrooi met de kruiden.
    Bak de zalmfilets ongeveer 15min in oven tot deze mooi gaar zijn.
  • Serveer de zalm met de broccoli tabouleh en eventueel wat hummus
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, broccoli, doordeweeks recept, gezond recept, snelle recepten, zalm