Ga terug
Chocolade ontbijtcake met koffie

Chocolade ontbijtcake met koffie

Een heerlijke gezonde ontbijtcake op basis van chocolade en koffie afgewerkt met een dalgona mousse
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

Cake

  • 80 gr havermout
  • 1/4 tl baking soda
  • 1 kl cacaopoeder (ongezoet)
  • 70 gr pindakaas (*) (natuurlijke - lopende)
  • 80 gr maple syrup
  • 1/2 tl vanille essence
  • 2 el sterke koffie

Dalgona

  • 2 el instant koffie
  • 2 el suiker
  • 2 el heet water

Instructies
 

Cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
    Vet een vormpjes van een muffin/cupcake bakvorm in (ongeveer 3 a 4 vormpjes)
  • Doe de havermout in een blender en mix tot meel.
    Meng de fijne havermout met de baking soda en het cacao poeder. Zet deze droge ingredienten even opzij.
    Doe de pindakaas, maple syrup, ei, vanille en koffie in een mengkom en klop los.
    Voeg de droge ingredienten toe en meng tot een glad deeg.
    Verdeel het deeg over de vormpjes en bak ze mooi gaar in de oven voor zo'n 18 a 20min.
    Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn binnenin. Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen, ontvorm voorzichtig en laat zo verder afkoelen.

Dalgona

  • Doe de instant koffie, suiker en heet water in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of met een handmixer) en klop op hoge snelheid voor zo'n 8 a 10min tot je een mooie stevige mousse krijgt.
  • Serveer de cakejes met wat yoghurt en de dalgona
    Smakelijk

Notities

(*) voor de pindakaas > ik gebruik altijd de 100% pindakaas van Albert Heijn. Deze is lekker smeuïg en lopend en geen toegevoegde suikers
Trefwoord chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, koffie, ontbijt, tussendoortje