Pel de sjalot en look en hak fijn.Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.Stoof hierin eerste de sjalot mooi glazig voor een paar minuten. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Voeg dan de fijngehakte look en spinazie toe en laat rustig slinken. Roer regelmatig.Haal van het vuur en laat even afkoelen
Verwarm de oven voor op 200 gradenBeleg een bakplaat met bakpapier.
Laat de tonijn goed uitlekken en schep dan in een foodprocessor samen met de sjalot, look en spinazie. Voeg ook het ei, citroensap en zeste van citroen toe. Meng al even, meng/mix niet te lang dit mag geen moes worden.Voeg de peterselie, dille, amandelmeel, peper en zout toe. Meng nog even goed.Rol er balletjes van (dit gaat het makkelijkste met een ijsschepper). Is dit mengsel nog iets te nat, voeg nog wat extra amandelmeel of paneermeel toe. Bak de balletjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min. Draai ze tijdens het bakken zodat alle kanten mooi bruin worden. Haal uit de oven en laat ietwat of volledig afkoelen.
Voor de romige chilisaus.Meng de yoghurt met de mayonaise, chilisaus en snuifje zout.Bewaar in de koelkast
Serveer de tonijnballetjes met de chilisausSmakelijk
Trefwoord apero, doordeweeks recept, hapje, snel klaar, spinazie, tonijn