Ga terug
Tandoori köfte met ananassalsa

Tandoori köfte met ananassalsa

Lekker pittige Tandoori kofte ofwel lange hamburgers op een stokje met een frisse ananassalsa, heerlijk en snel gerechtje voor een barbecue
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Tandoori köfte

  • 600 gr kippengehakt
  • 2,5 el tandoori pasta
  • 2 el griekse yoghurt
  • 30 gr panko of paneermeel
  • snuifje zout

Ananassalsa

  • 250 gr verse ananas
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 rode paprika
  • 2 el koriander of peterselie (fijngehakt)
  • 2 el limoensap
  • 1/4 jalapeno (optioneel) fijngehakt)
  • peper en zout

Komkommer salade

  • 250 gr griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 kl munt (fijngehakt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

Voor de ananassalsa

  • Snij de ananas in kleine blokjes.
    Hak de paprika, lente-ui en optioneel de jalapeno heel fijn.
    Meng de ananas met de paprika, lente-ui, jalapeno en peterselie.
    Breng op smaak met wat peper, zout en limoensap. Dek af en bewaar in de koelkast.

Voor de komkommer salade

  • Snij de komkommer in kleine blokjes en meng met de yoghurt, munt, peterselie en wat peper en zout.
    Bewaar in de koelkast.

Voor de Tandoori köfte

  • Meng het gehakt met de tandoori pasta, griekse yoghurt, panko en snuifje zout.
    Meng goed, dek af zet voor minstens 30min in de koelkast. Mag ook langer
  • Vorm lange worstjes van het gehakt en steek optioneel op een stokje.
    Bak de köfte mooi gaar en krokant (langs alle kanten) op de bbq of grillpan.
  • Serveer de köfte met de ananassalsa en komkommer salade.
    Serveer er eventueel nog wat naanbrood of platbrood bij.
    Smakelijk
Trefwoord ananas, barbecue, bbq, doordeweeks recept, gehakt, kip, komkommer, snelle recepten