Go Back
Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met pindasaus

Een heerlijke klassieker uit de Aziatische keuken die perfect past bij een zomerse barbecue
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Satéstokjes

Ingrediënten
  

  • 1 kg kipfilet

Marinade

  • 1 tl gember (fijngeraspt)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el kokosmelk (uit blik)
  • 2 el suiker
  • 1 el oestersaus (optioneel)

Glazuur

  • 6 el kokosmelk
  • 1,5 el honing
  • 1 kl sojasaus

Pindasaus

  • 150 ml kokosmelk (uit blik)
  • 60 gr pindakaas (lopende & 100% pindakaas)
  • 1 a 2 tl (rijst)azijn
  • 1 tl rode curry pasta of sambal
  • 2 tl honing
  • 2 tl sojasaus
  • 1/2 limoen

Instructies
 

Voor de pindasaus

  • Doe de kokosmelk, pindakaas, azijn, rode curry pasta/sambal, honing en sojasaus in een blender en mix tot een gladde saus.
    Proef en breng verder op smaak met het sap van een halve limoen.
    Wil je de saus nog iets pittiger, voeg nog wat extra rode curry pasta.
    Is de saus niet lopend genoeg, voeg dan een klein scheutje water toe.
    Bewaar de pindasaus in de koelkast

Voor de kipsatés

  • Begin met het maken van de marinade.
    Meng daarvoor alle ingrediënten in een ruime kom.
    Snij de kip in blokjes of reepjes en voeg toe aan de marinade. Meng goed, dek af met plastic folie en zet voor minstens 1 a 2h in de koelkast.
  • Ondertussen kan je de glazuur maken
    Meng alle ingredienten en zet even opzij.
  • Steek de stukjes gemarineerde kip op de satéstokjes.
    Bak ze mooi goudbruin en gaar op de barbecue. Wrijf ze op het laatste in met de glazuur en bak nog eens 2min zodat de glazuur lichtjes begint te karameliseren.
    Serveer direct met de pindasaus
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, kip, kipsate, pindakaas