Doe de kokosmelk, pindakaas, azijn, rode curry pasta/sambal, honing en sojasaus in een blender en mix tot een gladde saus.Proef en breng verder op smaak met het sap van een halve limoen. Wil je de saus nog iets pittiger, voeg nog wat extra rode curry pasta.Is de saus niet lopend genoeg, voeg dan een klein scheutje water toe.Bewaar de pindasaus in de koelkast
Voor de kipsatés
Begin met het maken van de marinade. Meng daarvoor alle ingrediënten in een ruime kom.Snij de kip in blokjes of reepjes en voeg toe aan de marinade. Meng goed, dek af met plastic folie en zet voor minstens 1 a 2h in de koelkast.
Ondertussen kan je de glazuur makenMeng alle ingredienten en zet even opzij.
Steek de stukjes gemarineerde kip op de satéstokjes.Bak ze mooi goudbruin en gaar op de barbecue. Wrijf ze op het laatste in met de glazuur en bak nog eens 2min zodat de glazuur lichtjes begint te karameliseren.Serveer direct met de pindasausSmakelijk