200grSkyr yoghurt(of Griekse yoghurt of gewone yoghurt)
150mlroom
100grkoekjes (*)
Instructies
Begin met het pureren van de aardbeien.Je kan dit mengsel nog door een zeef halen maar hoeft niet (heb ik niet gedaan). Meng het aardbeien mengsel met de Skyr yoghurt en roer goed tot een glad mengsel.Zet even opzij.
Neem 3 kommen.Doe in de eerste kom de eigelen samen met beide suikers en klop wit-schuimig voor zo'n 3 a 4min. Spatel hieronder het aardbei-Skyr mengsel. Neem een tweede kom en klop hierin de room lobbig. Roer dit voorzichtig onder het aardbei mengsel.Klop als laatste de eiwitten stijf op en spatel dit onder het aardbei mengsel tot een mooi egale mousse.
Bekleed de cakevorm binnenin volledig met plasticfolie.Schep hierin de aardbei parfait.Verkruimel de koekjes en strooi deze bovenop de parfait. Duw de stukjes een beetje in de parfait.Zet voor een nachtje in de diepvries
Haal de parfait zo'n 10min voor je gaat serveren uit de diepvries. Werk af met nog wat extra aardbeien. Smakelijk
Notities
(*) ik gebruikte de "amandelbrood" koekjes van Jules Destrooper. Je kan hier eender welk favoriet koekje in verwerken.
Trefwoord aardbeien, dessert, ijs, ijs zonder machine, skyr