Ga terug
Geroosterde zoete aardappel met miso

Geroosterde zoete aardappel met miso

Een lekker barbecue bijgerecht voor geroosterde zoete aardappel een dressing op basis van citrus en miso en een krokante pistache crumble
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 3 zoete aardappelen (groot)
  • 2 handjes rucola
  • 2 a 3 el geitenkaas of feta (verbrokkeld)
  • Olijfolie
  • Zout

Pistache crumble

  • 60 gr pistachenoten (gepeld - ongezouten - grof gehakt)
  • 1 kl sesamzaadjes
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 tl honing
  • 1 snuifje zout

Miso dressing

  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el sinaasappelsap (vers)
  • 2 tl misopasta
  • 1 tl honing

Instructies
 

Pistache crumble

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Meng alle ingredienten voor de crumble, stort op een beklede bakplaat en bak mooi goudbruin voor zo'n 8min.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen

Dressing

  • Meng alle ingredienten voor de dressing.
    Bewaar koel.

Zoete aardappelen

  • Kook alvast de zoete aardappelen (in z'n geheel & ongeschild) voor zo'n 10min.
    Giet af en laat even afkoelen.
    TIP > Je kan dit makkelijk al een paar uur van te voren doen.
  • Snij de zoete aardappel in partjes en wrijf in met wat olijfolie en kruid met een snuifje zout.
    Bak de partjes aardappel mooi gaar op de BBQ of in een grillpan.
  • Meng 1el van de dressing met de rucola.
    Serveer de zoete aardappel met de rucola wat verbrokkelde feta/geitenkaas en serveer de dressing er apart bij.
    Smakelijk!
Trefwoord barbecue, bbq, bijgerecht, miso, vegetarisch, zoete aardappel