Banoffee ontbijt parfait
De bekende taart in een gezonde ontbijt parfait met yoghurt, banaan, dadelkaramel & dadel-noten crumble
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Dadel karamel
- 120 gr (zachte) Medjoul dadels
- 100 ml kokosmelk (uit blik)
- 1 tl vanille essence
- snuifje zeezout
Dadel-noten crumble
- 5 (zachte) Medjoul dadels
- 50 gr havermout
- 50 gr amandelen (geroosterd)
- snuifje zeezout
- 1 el (lopende) pindakaas
Dadel karamel
Laat de dadels zo'n 15min weken in warm water.Haal de dadels uit het water, ontpit ze en doe in een blender samen met de kokosmelk, vanille essence en snuifje zeezout. Mix tot een gladde karamelsaus. Bewaar in een afgedekt potje.
Parfait
Pel de bananen en snij in dunne plakjes. Doe wat yoghurt in een glas gevolgd door wat dadelkaramel, plakjes banaan en wat dadel-noten crumble. Serveer direct
Trefwoord banaan, dadels, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, ontbijt, tussendoortje