Ga terug
Banoffee ontbijt parfait

Banoffee ontbijt parfait

De bekende taart in een gezonde ontbijt parfait met yoghurt, banaan, dadelkaramel & dadel-noten crumble
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

Dadel karamel

  • 120 gr (zachte) Medjoul dadels
  • 100 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 tl vanille essence
  • snuifje zeezout

Dadel-noten crumble

  • 5 (zachte) Medjoul dadels
  • 50 gr havermout
  • 50 gr amandelen (geroosterd)
  • snuifje zeezout
  • 1 el (lopende) pindakaas

Parfait

  • 2 bananen
  • 500 ml yoghurt

Instructies
 

Dadel karamel

  • Laat de dadels zo'n 15min weken in warm water.
    Haal de dadels uit het water, ontpit ze en doe in een blender samen met de kokosmelk, vanille essence en snuifje zeezout.
    Mix tot een gladde karamelsaus. 
    Bewaar in een afgedekt potje.

Dadel-noten crumble

  • Ontpit de dadels en doe in een blender/foodprocessor samen met de amandelen en havermout (en optioneel de lopende pindakaas). Mix tot grove crumble.

Parfait

  • Pel de bananen en snij in dunne plakjes.
    Doe wat yoghurt in een glas gevolgd door wat dadelkaramel, plakjes banaan en wat dadel-noten crumble.
    Serveer direct
Trefwoord banaan, dadels, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, ontbijt, tussendoortje