Ga terug
Opgerolde wentelteefjes

Opgerolde wentelteefjes

Een lekker origineel recept voor Opgerolde wentelteefjes gevuld met een mengsel van roomkaas en confituur
Gang Ontbijt
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 12 sneetjes brood
  • 200 gr roomkaas
  • 2 el (aardbeien) confituur + extra om te serveren
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 3 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el suiker
  • Olie of boter
  • Yoghurt & verse aardbeien om te serveren

Instructies
 

  • Meng alvast de roomkaas met de confituur en zeste van citroen. Zet even opzij.
    Kluts de eieren los samen met de melk en vanille essence.
  • Voor de wentelteefjes. Je kan de korstjes van de boterhammen verwijderen (werkt iets makkelijker) maar dit hoeft niet.
    Rol met behulp van een deegroller de sneetjes brood platter.
    Smeer de sneetjes in met wat van het roomkaasmengsel. Gebruik niet te veel anders zal dit moeilijk op te rollen zijn.
    Rol de sneetjes brood op.
    Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
    Haal de sneetjes brood door het ei-melk mengsel en bak ze mooi goudbruin langs alle kanten in de pan.
    Als ze mooi gebakken zijn, haal uit de pan, leg ze op een stukje keukenpapier en strooi er meteen wat suiker over.
    Serveer dan direct met wat yoghurt en verse aardbeien.
    Smakelijk
Trefwoord aardbeien, brunch, confituur, ontbijt, roomkaas, tussendoortje