Was de rabarber en snij in kleine gelijke blokjes.Zet even opzij.
Verwarm de oven voor op 190 graden.Beleg een muffinbakvorm met papieren vormpjes. Of gebruik je een siliconen muffinbakvorm dan hoef je geen papieren vormpjes te gebruiken.
Meng de bloem, suiker en kruiden in een kom. Zet even opzij.Doe het ei, karnemelk, zonnebloemolie, vanille essence en 120gr ricotta in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Kluts even los tot een egaal mengsel.Voeg de droge ingredienten toe en mix tot een mooi glad deeg.Voeg de blokjes rabarber toe en meng nog even kort.Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul ze niet te vol aangezien ze nog ietwat zullen rijzen tijdens het bakken. Heb je een ijsschepper, gebruik deze dan om de vormpjes te vullen, dit gaat veel sneller en makkelijker.Bak de muffins mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min. Haal uit de oven, laat even afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Voor de opgeklopte ricotta.Doe de ricotta (200gr), griekse yoghurt, honing, citroensap en zeste van sinaasappel in een blender/foodprocessor of doe in een mengkom en klop luchtig en romig met behulp van een handmixer.Serveer de opgeklopte ricotta bij de muffins. Smakelijk