Go Back
Butter Chicken

Butter chicken

Heerlijk botermalse stukjes gemarineerde kip in een rijkelijke kruidige tomatensaus. Een receptje dat zich perfect leent tot meal preppen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Gemarineerde kip

  • 6 kipfilets
  • 250 ml natuuryoghurt
  • 1,5 tl gember (vers - fijngeraspt)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el garam masala
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 15 ml citroensap
  • 1 tl zout

Saus

  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 kl garam masala
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml passata
  • 350 ml kipbouillon
  • 1 kaneelstokje

Instructies
 

Gemarineerde kip

  • Doe in mengkom alle ingredienten voor de gemarineerde kip behalve de kip zelf.
    Roer goed los.
    Snij de kipfilets in kleine gelijke blokjes en doe in de yoghurtmarinade. Meng even.
    Dek af met plasticfolie en laat een nachtje marineren.

Voor de saus

  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Verhit een stoofpot met het klontje boter en de olijfolie. Voeg de fijngehakte ui toe en laat zo'n 5 a 6min zachtjes stoven. Laat niet bruin worden.
    Voeg de fijngehakte look en de garam masala toe, roer even laat een minuutje meebakken.
    Voeg de blokjes kip toe (de yoghurt marinade voeg je niet toe) en laat even mee bakken.
    Voeg de tomatenpuree, passata, bouillon en kaneelstokje toe. Roer even los. Laat zo'n 30min zachtje sudderen tot de kip mooi gaar is.
    Serveer met gekookte rijst, couscous, quinoa en/of naanbrood.
    Smakelijk
Trefwoord kip, meal preppen, slow cooking, yoghurt