Lekkere groenteballetjes op basis van bloemkool, broccoli en spinazie in een snelle lichte kruidenroomsaus. Een ideaal doordeweeks receptje dat je perfect kan meal preppen
3elfijngehakte peterselie(of vervang door koriander)
Zout
Rijst of quinoa om te serveren
Instructies
Voor de groenteballetjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier.
Doe doe bloemkool, broccoli en spinazie in een blender en mix tot fijne kruimels.Verhit een stoofpot met scheutje olijfolie en stoof hierin de fijngehakte bloemkool, broccoli, spinazie samen met de fijngehakte lente-ui en look voor zo'n 5min.Schep dan in een mengkom en laat zo'n 5min afkoelen. Voeg de eitjes, havermout, panko, kerriepoeder, peper en zout toe. Meng goed tot je er balletjes van kan rollen.TIP > is het mengsel wat te droog, voeg wat olijfolie of water toe. Is het te nat voeg wat havermout of panko toe.Je kan gewoon met je handen balletjes vormen en rollen of gebruik een ijsschepper (gebruik ik altijd).Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze mooi goudbruin in de oven voor zo'n 25min. Draai ze tijdens het bakken zodat ze aan beide kanten bruin worden.
Voor de saus
Doe alle ingredienten in een blender en mix tot een gladde saus.Proef en breng op smaak met nog wat peper, zout en citroensap.Giet de saus in een kookpotje en verwarm tot net onder het kookpunt.
Wanneer de balletjes mooi goudbruin gebakken zijn. Serveer direct met de saus en gekookte rijst/quinoasmakelijk