Ga terug
Gebakken tortilla's met roerei & spek

Gebakken tortilla's met roerei & spek

Heerlijke krokante tortilla's gevuld met roerei, spek en een romige avocadocrème. Je kan ze serveren als ontbijt, bij de brunch of als hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 kleine tortilla's (of 4 grote)
  • 200 gr spekblokjes
  • 5 eieren
  • 1 scheutje melk
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakt bieslook
  • 100 gr spinazie
  • 150 gr cheddar kaas (geraspt)
  • 2 avocado's
  • 2 el griekse yoghurt
  • 1/4 sjalot
  • Peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een pan (zonder vetstof) en bak hierin de blokjes spek mooi goudbruin en krokant.
    Schep uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
    Veeg de pan wat proper met keukenpapier
  • Kluts de eieren los met het scheutje melk. Voeg de fijngehakte bieslook, peterselie en wat peper en zout toe. Roer nog even los.
    Voeg een scheutje olijfolie toe in de pan waarin je het spek hebt gebakken.
    Giet het ei mengsel in de pan. Laat eerst even stollen en roer dan goed tot een mooi zacht roerei. Voeg de spinazie toe, roer even om en laat de spinazie slinken.
    Eenmaal de spinazie geslonken is, voeg de krokante spekblokjes toe, meng nog even kort.
  • Leg de wraps op een bordje en zet voor zo'n 45 a 60sec in de microgolfoven. Zo worden ze wat zachter en kan je ze makkelijker oprollen.
    Verwarm dan de oven voor op 200 graden.
    Neem een wrap, leg onderaan de wrap wat van het ei-spinazie-spek mengsel (ongeveer 2el), strooi hierover wat geraspte cheddar kaas en rol stevig op. Je kan er eventueel nog een prikkertje insteken zodat ze mooi opgerold blijven.
    Leg in een ovenschaal of bakplaat (met de naad naar beneden).
    Strooi nog wat geraspte kaas over de rolletjes en bak ze ongeveer 10 a 15min in de oven tot ze mooi goudbruin en krokant zijn
  • Terwijl de taquitos in de oven staan, kan je de avocadocrème maken.
    Doe hiervoor het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de sjalot, yoghurt, peper en zout. Mix tot een gladde crème.
    Proef en breng nog verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer de taquitos met de avocadocrème en eventueel nog wat kerstomaatjes, schijfjes komkommer en fijngehakte lente-ui.
    Smakelijk