Ga terug
Pulled zalm

Pulled zalm

Lekker en eenvoudig recept van pulled zalm, een gerechtje klaar in minder dan 30min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Pulled zalm

  • 800 gr zalmfilet
  • 1,5 el honing
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el limoensap
  • 1 tl chilivlokken
  • Zout
  • Olijfolie

Afwerking

  • 1 rode paprika
  • 200 gr kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el limoensap
  • 1+1 el fijngehakte peterselie
  • Olijfolie
  • peper en zout
  • 125 gr zure room
  • 2 el yoghurt
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • wraps/tortilla's

Instructies
 

  • Begin met het maken van de groentensalsa.
    Verwijder de zaadjes & zaadlijsten van de paprika en snij in fijne kleine blokjes.
    Snij de kerstomaten in kwartjes
    Hak de lente-uitjes fijn.
    Snij in de komkommer in fijne kleine blokjes.
    Meng de groentjes in een kom. Voeg de eetlepel limoensap toe samen met 1el fijngehakte peterselie, een snuifje zout, peper en 1el olijfolie. Meng even kort en zet koel.
  • Voor het sausje, meng de zure room met de yoghurt, 1el fijngehakte peterselie, 1el fijngehakte bieslook, peper en zout. Bewaar in de koelkast
  • Voor de pulled zalm.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Let de zalm in een ovenschaal.
    Voor de marinade, meng de honing, fijngehakte look, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, limoensap, chilivlokken, snuifje zout en 2el olijfolie.
    Wrijf de zalm in met de marinade.
    Bak de vis mooi gaar in zo'n 20 a 25min in de oven. Op het laatste kan je de ovengrill nog even opzetten om het korstje mooi te karameliseren.
    Haal de zalm uit de oven en "pull" deze in kleine stukjes met behulp van 2 vorken.
    Serveer direct met de groentensalsa, het zure room sausje en wraps/tortilla's.
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, doordeweeks recept, snelle recepten, zalm