Wortelcake mugcake
Een snelle gezonde wortelcake in mugcake vorm, ideaal als ontbijt of tussendoortje
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 7 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
- 3 el amandelmeel
- 1 el havermout
- 1 ei
- 2 el maple syrup (of honing of agavesiroop)
- 1 el melk (naar keuze - gewone melk, kokosmelk, ...)
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- 1/2 tl vanille essence
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 2 el fijngeraspte wortelen
- 1 el pecannoten (fijngehakt)
- 1 el rozijnen
Doe alle ingrediƫnten (behalve de wortelen, noten en rozijnen) in een blender en mix tot een glad beslag. Je kan ook alles in een mengkom doen en goed door elkaar mengen.Voeg de fijngeraspte wortelen, pecannoten en rozijnen toe en meng nog even kort met de hand.Vet een mok in met wat olie/boter. Neem een ietwat grotere mok, tijdens het bakken zal de cake enorm in de hoogte uitzetten.Giet het beslag in de mok en zet voor zo'n 1min 30 a 2min in de microgolfoven op 800W. Check of het cakeje gaar is, zet anders nog even kort terug in de microgolfoven. Laat even afkoelen en serveer met yoghurt en vers fruit.Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, mugcake, ontbijt, wortelcake