Een heerlijk receptje van lamskroontje met een krokant kruidenkorstje en een smeuïge bloemkoolpuree. Een snel simpel gerechtje dat je zowel met Pasen als doordeweeks op tafel kan zetten
Schil de aardappelen en snij in kleinere blokjes.Snij de bloemkool in kleinere roosjes.Kook de aardappelen en bloemkool gaar in licht gezouten water.Giet af, laat goed uitlekken en doe in blender samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, citroensap, melk en peper en zout. Mix tot een gladde puree. Maak de puree nog smeuïger met extra melk. Hou de puree warm.
Voor de lamskroontjes
Haal de lamskroontje zo'n 15min op voorhand uit de koelkast. Doe de pistachenoten, Parmezaanse kaas, paprikapoeder, peterselie, bieslook, rozemarijn, paneermeel en een flinke snuif peper en zout in een blender. Mix tot fijne kruimels.GIet hierbij zo'n 3el olijfolie en mix tot je een pasta krijgt. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als deze te droog zou zijn.Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden.Verhit een pan met een scheut olijfolie.Kruid de lamskroontjes met peper en zout en schroei kort de kroontjes dicht aan beide kanten.Haal uit de pan en leg de kroontjes in een ovenschaal. Bedek de bovenkant van de kroontjes met de kruidenkorst.Bak de lamskroontjes zo'n 12 a 15min (afhankelijk hoe je ze zelf graag eet) in de oven.Optioneel : leg trostomaatjes in een tweede ovenschaal, overgiet met wat olijfolie en peper en zout en bak ze tegelijk in de oven voor zo'n 10min. Als de lamskroontjes mooi gebakken zijn, haal uit de oven en laat zo'n 5min rusten onder aluminiumfolie. Snij dan in plakjes en serveer direct met de pureeSmakelijk