Ga terug
Hartige wafels met courgette & halloumi

Hartige wafels met courgette & halloumi

Een origineel doordeweeks gerechtje met hartige wafels met courgette & halloumi
Gang Borrelhapje, brunch, Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediƫnten
  

  • 3 a 4 courgettes (je hebt zo'n 450gr geraspt nodig)
  • 100 gr halloumi
  • 125 ml karnemelk
  • 160 gr zelfrijzende bloem
  • 5 eieren + eventueel extra om te serveren
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 kl fijngehakte dille
  • 250 gr gerookte zalm
  • Labneh of griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Rasp de courgettes fijn, dit gaat het makkelijkste met een foodprocessor als je deze hebt.
    Laat de courgette even uitlekken in een zeef en dep goed droog met keukenpapier.
    Rasp ook de halloumi fijn (dit gaat ook het makkelijkste met een foodprocessor).
  • Doe de karnmelk en eieren in een mengkom en kluts even los.
    Voeg de bloem, bieslook, peterselie, dille, peper en zout toe. Meng goed tot een glad beslag.
    Voeg als laatste de geraspte courgette & halloumi toe. Meng nog even kort.
  • Verhit je wafelijzer en vet lichtjes in met olie of boter.
    Schep wat van het deeg in het ijzer en bak de wafels mooi goudbruin.
    Serveer de wafels direct met wat gerookte zalm, eventueel een spiegeleitje (of gepocheerd ei), wat labney (of griekse yoghurt).
    Smakelijk!
Trefwoord brunch, courgette, halloumi, hapje, wafels, zalm