Ga terug

Wentelteefjes met mascarpone en aardbeien

Heerlijke luxe wentelteefjes gemaakt met briochebrood geserveerd met een romige mascarponecrème en geroosterde aardbeien
Gang brunch, dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

Geroosterde aardbeien

  • 600 gr aardbeien
  • 2 el honing
  • 1 vanille stokje
  • 1 el citroensap
  • 1 tl oranjebloesemwater (optioneel)

Mascarponecrème

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 2,5 el honing
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel
  • 1/2 tl vanille essence

Wentelteefjes

  • 8 sneetjes briochebrood (dik gesneden)
  • 200 ml karnemelk
  • 3 eieren
  • 20 gr suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)
  • Boter

Instructies
 

Geroosterde aardbeien

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien in een ovenschaal.
    Overgiet met de honing, citroensap en 2el water.
    Snij de vanillestok open, voeg de zaadjes en de lege vanillestok toe en meng nog even kort.
    Rooster de aardbeien voor zo'n 20min tot ze mooi zacht zijn. Roer tijdens het roosteren af en toe door de aardbeien.
    Haal de geroosterde aardbeien uit de oven en laat ietwat afkoelen. De aardbeien zijn het lekkerst als ze nog wat lauw zijn.

Voor de mascarponecrème

  • Mix de mascarpone eerst even los en luchtig.
    Voeg de yoghurt, honing, zeste van sinaasappel en vanille toe.
    Meng nog even goed en bewaar koel.

Voor de wentelteefjes

  • Kluts de karnemelk los met de eieren, suiker, vanille essence en zeste van sinaasappel.
    Verhit een pan met een klontje boter.
    Haal de sneetjes brood door het ei-melk mengsel en bak ze mooi goudbruin in de pan.
  • Serveer de wentelteefjes met de mascarponecrème en de lauwe geroosterde aardbeien
    Smakelijk
Trefwoord aardbeien, brunch, mascarpone, ontbijt, pasen, wentelteefjes