Ga terug
Charlotte taart met aardbeien & granaatappel

Charlotte taart met aardbeien & granaatappel

Een heerlijk romige taart gemaakt met aardbeien en granaatappel afgewerkt met Madeira koekjes.
Gang dessert

Equipment

  • Springvorm van +/- 20 a 22cm
  • Paaseitjes om te decoreren

Ingrediƫnten
  

  • 250 gr aardbeien (vers of diepvries)
  • 250 gr granaatappelpitjes
  • 50 gr suiker
  • 175 gr witte chocolade (+ 20gr extra om de koekjes "te kleven")
  • 4 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 340 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 200 ml room
  • 1 el vanille essence
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 1 el citroensap
  • 1,5 el honing
  • 2 pakjes Madeira koekjes

Instructies
 

  • Beleg de bodem en zijkant van de springvorm met bakpapier.
    Bedek de bodem met de Madeira koekjes.
    De zijkanten gaan we nog niet bedekken met de koekjes. De koekjes aan de zijkant gaan aanbrengen nadat de mousse is opgesteven.
  • Voor het maken van de compote.
    Doe de aardbeien, granaatappelpitjes, 50gr suiker en een scheutje water in een kookpotje. Breng zachtjes aan de kook en roer regelmatig. Laat zachtjes sudderen voor zo'n 20min.
    Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water.
    Haal van het vuur en haal de compote door een zeef, duw goed aan en vang het sap op.
    De overgebleven pitjes in de zeef gaan we niet meer gebruiken.
    Doe het opgevangen sap terug in het kookpotje, zet op het vuur en breng tot net onder het kookpunt (niet laten koken). Haal van het vuur en voeg de uitgewrongen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat de gelatine kan smelten. Zet even opzij
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
    Roer goed. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
  • Doe de roomkaas in een mengkom en mix even los en luchtig.
    Voeg hier het aardbeien-granaatappelsap aan toe samen met de afgekoelde gesmolten chocolade, vanille essence, zeste van citroen en honing. Mix of meng tot een mooie gladde massa.
    Klop de room stijf op in aparte kom.
    Spatel de opgeklopte room door het roomkaas-bessen-chocolade mengsel. Meng met een spatel tot een mooie gladde massa. Meng niet te lang.
    Giet dit mengsel over de Madeira koekjes in de springvorm.
    Laat zo'n 3 a 4h (of nachtje) opstijven in de koelkast.
  • Eenmaal opgesteven, verwijder voorzichtig de springvorm en het bakpapier aan de zijkanten.
    Smelt de resterende 20gr witte chocolade.
    Smeer de achterkant van de koekjes een beetje in met chocolade en schik ze dan langs de zijkant van de taart.
    Werk de taart verder af met verse aardbeien en granaatappelpitjes.
    Smullen maar
Trefwoord aardbeien, granaatappel, no bake, pasen, taart