Ga terug
Carrot cake pannenkoeken

Carrot cake pannenkoeken

De smaak van worteltaart in pannenkoeken, perfect als ontbijt of tussendoortje
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 60 gr geraspte wortel
  • 1 banaan (rijp)
  • 125 ml melk (halfvolle melk, amandelmelk, kokosmelk, ...)
  • 1 kl citroensap
  • 1 ei
  • 1 el agavesiroop (of maple syrup, honing, ...)
  • 60 gr speltbloem
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuifje kaneel
  • Olie/kokosolie om te bakken

Instructies
 

  • Meng de speltbloem, amandelmeel, bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.
  • Plet de banaan en meng met de melk, ei, citroensap en agavesiroop.
    Voeg het bloem mengsel toe en meng goed.
    Voeg nu ook de geraspte wortelen toe en meng nog even kort.
    Laat het deeg zo'n 10min rusten.
  • Verhit een pan met wat olie.
    Schep zo'n 1 a 2el (voor kleine pannenkoekjes schep je 1el van het deeg in de pan) van het deeg in de pan en bak mooi goudbruin aan beide kanten.
    Serveer direct met wat yoghurt en vers fruit
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, ontbijt, tussendoortje, wortelen