Red velvet chocolademelk
Een heerlijke liefdevolle chocolademelk (gemaakt met Ruby chocolade) ideaal voor je op te warmen tijdens een koude winterse dag
- 150 gr Ruby chocolade (of witte chocolade)
- 800 ml halfvolle melk
- 1 kl suiker
- 1 + 1/2 tl vanille essence
- 1 kl cacaopoeder
- 100 gr roomkaas
- 120 ml room
- 1 el poedersuiker
- Rode kleurstof (optioneel)
- Sprinkles of versiersel
Voor de chocolademelk.Breek de chocolade in kleinere stukjes en doe in een kookpotje samen met de melk, 1 kl suiker, 1tl vanille essence en cacaopoeder. Breng tot net onder het kookpunt (niet laten koken). Roer tijdens het opwarmen af en toe zodat de chocolade kan smelten.Gebruik je witte chocolade en wil je de chocolademelk een mooi roze/rode kleur geven, voeg dan ook kleurstof toe. Terwijl de chocolademelk opwarmt, kan je de roomkaas topping maken.Doe de roomkaas, melk, 1/2tl vanille essence en poedersuiker in een mengkom van je keukenmachine en mix tot je een stevige slagroom krijgt. Je kan dit nu in een spuitzak met spuitmondje scheppen om dit zo makkelijker bovenop de chocolademelk te spuiten. Verdeel de warme chocolademelk over 4 tassen en spuit hierop de opgeklopte room-roomkaas. Werk eventueel af met sprinkles Cheers !
Trefwoord chocolademelk, drankje, Red velvet, ruby chocolade