Ga terug
Confetti koekjes

Confetti koekjes

Confetti koekjes ofwel funfetti koekjes ideaal om samen met de kids te bakken
Gang dessert, Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 170 gr boter/margarine op kamertemperatuur
  • 150 gr suiker
  • 100 gr bruine suiker (cassonade)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence
  • 280 gr patisseriebloem
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)
  • snuifje zout
  • 30 gr sprinkles of hagelslag

Instructies
 

  • Meng de bloem met het bakpoeder en snuifje zout. Zet even opzij
  • Doe beide suikers in een mengkom (van je keukenmachine) samen met zachte boter/margarine (in blokjes).
    Mix tot romig en glad voor zo'n 2 a 3min. Schraap de zijkanten tijdens het mixen los.
  • Voeg het ei, vanille essence, zeste van citroen en sinaasappel toe.
    Mix tot een mooie gladde massa.
  • Voeg het bloem mengsel toe en mix tot een stevig deeg. Voeg op het laatste de sprinkles toe en meng nog even kort.
    Laat het deeg zo'n 60min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg 1 of indien mogelijk 2 bakplaten met bakpapier.
    Rol kleine balletjes van het deeg en leg op de bakplaat.
    Belangrijk > Je kan de koekjes best in porties bakken, je mag de deegballetjes niet te dicht bij elkaar leggen aangezien de koekjes tijdens het bakken enorm zullen uitzetten.
    Bak de koekjes zo'n 12min in de oven tot ze lichtbruin beginnen kleuren.
    Haal uit de oven, de koekjes zullen nog heel zacht en wak zijn. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Tijdens het afkoelen zullen de koekjes uitharden.
    Eenmaal stevig, haal de koekjes van de bakplaat en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht
    Smakelijk !
Trefwoord bakken, koekjes