Ceviche van scampi
Een lekker simpel hapje waarbij we scampi's marineren in een frisse marinade op basis van limoen & sinaasappel. Heerlijk in combinatie met avocado crème en mango salsa
Scampi ceviche
- 450 gr scampi's gepeld
- 1/2 jalapeno
- 1/2 sjalot
- 1/4 gele paprika de rest kan verwerken in de salsa
- 2 el koriander (of peterselie) fijngehakt
- 2 el limoensap
- 2 el sinaasappelsap
- 1 el olijfolie + extra
- snuifje zout
- 3 a 4 tortilla's
Mango salsa
- 1 mango
- 1/2 paprika (je kan deze gebruiken van de ceviche)
- 150 gr rode kool
- 1/2 jalapeno
- 2 el koriander of peterselie fijngehakt
- 1 limoen
- 2 el olijfolie
- zout
Avocadocrème
- 2 avocado's
- 1/4 sjalot
- 2 el griekse yoghurt
- 1 snuifje cayennepeper
- zout
Voor de scampi ceviche
Zorg dat het darmkanaal verwijderd is van de scampi'sHak de scampi's heel fijn.Hak de sjalot, jalapeno en gele paprika heel fijn. Meng de fijngehakte scampi met de sjalot, jalapeno, gele paprika, limoensap, koriander (of peterselie) sinaasappelsap, olijfolie en snuifje zout. Meng goed en laat zo'n 30min marineren.
Voor de mango salsa
Schil de mango en snij in kleine blokjes. Hak de rode kool heel fijn. Snij de paprika in kleine blokjes.Hak de jalapeno heel fijn. Meng de mango, rode kool, paprika, jalapeno, peterselie, sap van een limoen, olijfolie en zout. Bewaar koel tot net voor het serveren.
Voor de afwerking
Ik heb de tortilla in kleinere ronde toastjes gesneden eerst. Je kan ook kleine tortilla's gebruiken. Verhit een pan met wat olijfolie en bak de tortilla's mooi goudbruin aan weerszijde. Laat even uitlekken en afkoelen op keukenpapier.Smeer wat van de avocadocrème op de tortilla toastjes. Lepel hierop wat van de ceviche en werk af met de mango salsa.Smakelijk
Trefwoord avocado, hapje, scampi