Bounty ontbijttaart
Een taartje waarmee je kan ontbijten of van kan genieten als tussendoortje met de heerlijk smaak van een Bounty
Gang dessert, Ontbijt, Tussendoortje
- 75 gr gepofte quinoa of gepofte rijst
- 1 el pindakaas
- 1,5 el kokosolie
- 2 + 2 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 80 gr pure chocolade
- 500 gr kokosyoghurt (*)
- 100 + 50 ml kokosmelk (uit blik)
- 1 kl vanille essence
- 4 blaadjes gelatine (ik gebruik de blaadjes van Dr. Oetker)
- Bessen en/of paaseitjes ter decoratie
Voor de topping
Laat de gelatine weken in koud water.Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Laat even wat afkoelen.Doe de kokosyoghurt, 100ml kokosmelk en vanille in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix los. Doe de 50ml kokosmelk in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt (niet laten koken), haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat even afkoelen.Voeg de gesmolten chocolade en het kokosmelk-gelatine mengsel toe aan de aan de mengkom en meng goed.Giet dit mengsel over de opgesteven bodem en laat minstens 2h of langer opstijven in de koelkast Serveer de taart met bessen en/of paaseitjesSmakelijk
Trefwoord chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, kokos