Ga terug
Pastarolletjes met ham, spinazie en mascarpone

Pastarolletjes met ham, spinazie en mascarpone

Een lekker origineel receptje met gevulde pastarolletjes met ham, spinazie en mascarpone geserveerd in een lekkere tomatensaus
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 350 ml passata
  • 150 ml bouillon (kip of groenten)
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 1 tl basilicum gedroogd
  • 1/2 tl tijm
  • 2 tl suiker
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastarolletjes

  • 250 gr lasagnevellen (kan met verse of gedroogde)
  • 300 gr spinazie
  • 500 gr mascarpone
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 250 gr ham
  • 50 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • Peper en zout

Instructies
 

Tomatensaus

  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Verhit een stoopot met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui eerst mooi glazig (voor zo'n 8min). Laat niet bruin worden.
    Voeg de look toe en laat zo'n minuutje mee bakken.
    Giet hierbij de tomatenblokjes, passata, bouillon en voeg ook de kruiden toe samen met de suiker en peper en zout. Laat zo'n 15min zachtjes sudderen.
    Ondertussen kan je de pastarolletjes maken.

Pastarolletjes

  • Doe de verse spinazie in een blender/foodprocessor samen met de mascarpone, zeste van citroen, peper en zout. Mix tot een gladde crème.
    Kook de lasagnevellen (zowel als je verse als gedroogde gebruikt) voor zo'n 3min en laat even uitlekken op een handdoek. Kook de vellen niet allemaal tesamen in een pot, dan zullen ze gaan plakken en is niet handig werken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Schep de tomatensaus in een ovenschaal.
  • Leg een lasagnevel voor je, smeer hierop wat van het spinazie-mascarpone mengsel, beleg met een plakje ham en rol op.
    Snij dit rolletje in de helft en duw voorzichtig in de tomatensaus.
    Doe hetzelfde met de rest van de lasagnevellen.
    Strooi de Parmezaanse kaas over de schotel en bak voor zo'n 25 a 30min in de oven.
    Smakelijk !
Trefwoord champignons, mascarpone, pasta, spinazie, tomatensaus