Ga terug
Ontbijt parfait met speculaas

Ontbijt parfait met speculaas

Een lekker voedzaam ontbijtje met een vleugje speculaas
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 50 gr pindakaas (*)
  • handvol amandelen (ongeroosterd)
  • 75 gr speculaasjes
  • 2 el speculaaspasta
  • 2 bananen (rijp)
  • 1 limoen
  • 300 gr kokosyoghurt
  • 1 a 2 el honing of agavesiroop
  • 1 tl vanille essence

Instructies
 

  • Doe de pindakaas in een kookpotje en laat deze smelten zodat deze lopender wordt.
    Hak de amandelen in grove stukjes. Verkruimel de speculaasjes.
    Voeg de stukjes amandelen en speculaasjes toe aan de gesmolten pindakaas en meng goed.
    Verdeel dit mengsel over 4 kleine potjes. Zet zo'n 30min in de koelkast
  • Plet of mix de banaan tot moes.
    Doe de pindakaas in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix kort los en luchtig. Voeg dan de yoghurt, kokosyoghurt, sap van halve limoen, honing (begin met 1el) en vanille essence toe. Mix tot een gladde crème.
    Proef en voeg eventueel nog wat honing toe of nog wat extra limoensap.
    Schep de crème bovenop de speculaascrumble. Je kan dit nu direct eten of bewaren in de koelkast.
    Smakelijk

Notities

(*) Gebruik het best lopende pindakaas. Ik ga altijd standaard voor de 100% van bij Albert Heijn
Trefwoord ontbijt, speculaas, tussendoortje