Griesmeelpudding met dadelkaramel
Een lekker voedzaam tussendoortje afgewerkt met een zalige plantaardige karamel op basis van dadels.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Griesmeelpudding
- 500 ml kokosmelk blik
- 500 ml melk
- 50 gr honing
- 2 kardemompeulen
- 1 kaneelstok
- zeste van 1/2 sinaasappel
- 100 gr rijstgriesmeel
- 2 tl oranjebloesemwater optioneel
Dadelkaramel
- 250 gr (medjool) dadels
- 80 a 100 ml kokosmelk blik
- 1 tl vanille essence
- snuifje grof zeezout
Voor de griesmeelpudding
Doe de kokosmelk, gewone melk, honing, kardemompeulen, kaneelstok en zeste van sinaasappel (grove stukken - niet fijngerastp) in een kookpot en breng tot net onder het kookpunt. Roer af en toe zodat de honing kan oplossen.Zet het vuur uit en laat minstens 1h of langer infuseren. Je kan dit ook de avond voordien al doen en een nachtje laten trekken. Haal na het infuseren de kruiden en zeste van sinaasappel uit de melk. Breng de melk aan de kook en voeg terwijl al roerend de griesmeel toe. Roer goed zodat de pap indikt en gaar wordt (voor zo'n 5min).Eenmaal een mooie dikke pudding haal van het vuur en voeg de oranjebloesem toe. Meng nog even kort en verdeel de pudding over 4 potjes. Laat volledig afkoelen.
Trefwoord dadels, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, griesmeel