2elkervel (fijngehakt)vers of ontdooid uit de diepvries
1/2jalepeno
1teentjelook
Zout
snuifje nootmuskaat
Shakshuka
1/2venkel
1prei
2lente-uitjes
1/2tlkomijnpoeder
1/2tl korianderpoeder
150grspinazie
8eieren
Olijfolie
Peper en zout
100grerwten (geblancheerd)(optioneel)
Platbrood - naanbrood om te serveren
Instructies
Voor de groene saus
Doe de ricotta, bouillon, spinazie, basilicum, kervel, fijngehakte jalapeno, gepeld teentje look, peper en nootmuskaat in een blender. Mix tot een gladde saus.Proef en breng verder op smaak met nog wat zout (en eventueel wat citroensap)Zet even opzij.
Voor de shakshuka
Snij de venkel in kleine blokjes.Was de prei en hak fijn. Hak de lente-uitjes fijn.
Verhit een ruime pan of stoofpot met een scheut olijfolie.Stoof hierin de venkel, prei en lente-uitjes aan voor zo'n 10min. Roer regelmatig zodat de groenten niet bruin worden.Voeg het komijnpoeder en korianderpoeder toe, meng goed en laat 2min mee bakken. Voeg de spinasie toe en laat slinken. Giet hierbij de groene saus, meng goed en en breng tot net onder het kookpunt (niet laten koken).
Voor de eitjes te pocheren in de groene saus. TIP : Ik vind het handig om de eitjes alvast voorzichtig open te breken in individuele kommetjes. Maar je kan dit ook direct openbreken in de saus.Maak 8 kuiltjes in de saus en laat hierin voorzichtig het ei glijden.Laat de eieren zo'n 8 a 10min garen. De eidooier dient nog lopend te zijn.
Eenmaal de eieren mooi gepocheerd zijn, serveer direct.Ik werkte de shakshuka nog af met wat geblancheerde erwtjes.Serveer met naanbrood of platbroodSmakelijk !
Trefwoord brunch, ontbijt, paasbrunch, recept met ei, shakshuka, vegetarisch