Ga terug
Gebakken havermout met chocolade en peer

Gebakken havermout met chocolade en peer

Een lekker origineel alternatief op de klassieke havermoutpap
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 2 el agavesiroop of honing of maple syrup
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 100 gr havermout
  • 70 gr hazelnoten
  • 70 gr pure chocolade
  • 1 kl vanille essence
  • 2 peren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Schil de peren. Ik gebruikte mini-peren en heb deze in z'n geheel gebruikt. Gebruik je grote peren, snij deze dan in blokjes.
    Hak de hazelnoten grof.
    Hak de chocolade in kleine blokjes of gebruik chocoladedruppels
    Vet 2 kleine ovenschaaltjes in (of gebruik 1 grote ovenschaal)
  • Kluts de gesmolten kokosolie los met de agavesiroop, ei, melk en vanille essence.
  • Meng de havermout, hazelnoten, blokjes peer en chocolade.
    Giet hierbij het ei-melk mengsel. Meng goed.
    Verdeel dit mengsel over de ovenschaaltjes (of één grote ovenschaal). Gebruik je mini-peren, duw deze dan in het midden van het havermoutmengsel.
    Bak voor zo'n 25 a 30min tot de havermout mooi stevig en goudbruin gebakken is.
    Serveer direct met eventueel nog wat extra yoghurt.
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, hazelnoten, ontbijt, peer, witte chocolade