Ga terug

Mango passievrucht taart

Een exotische taart met een koekjesbodem en een frisse topping met mango-passievrucht confituur
5 van 1 stem
Gang Nagerecht

Equipment

  • Springvorm +/- 22 a 25cm

Ingrediënten
  

Mango-passievrucht jam

  • 250 gr mango (gepureerd)
  • 250 gr passievrucht pulp
  • 2 limoenen
  • 500 gr confituursuiker (*)

Taart

  • 350 gr droge koekjes type Maria koekjes of petit beurre
  • 5 el gesmolten boter/margarine
  • 2 el suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 ei
  • 3 eigelen
  • 1 blik gecondenseerde melk (+/- 396gr)
  • 100 gr mango-passievrucht jam + extra
  • 1 tl zeste van limoen
  • 1 el limoensap

Instructies
 

Mango-passievrucht jam

  • Doe de gepureerde mango in een kookpot samen met de passievrucht pulp, 1tl zeste van limoen, limoensap van de 2 limoenen en de confituursuiker. Roer goed.
    Breng aan de kook.
    Laat 4min doorkoken.
    Doe de jam in propere glazen potjes, sluit ze goed af en draai de potjes om.
    Bewaar de jam koel.

Voor de taart

  • Begin met het maken van de bodem.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.
    Verkruimel de koekjes en voeg de gesmolten boter/margarine, suiker, kaneel en ei toe. Meng tot een plakkerig mengsel. Is dit nog iets te droog, voeg nog wat extra gesmolten boter toe.
    Schep dit mengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en duw goed aan zodat de bodem gelijk bedekt is.
    Bak voor zo'n 12min in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Voor de vulling.
    Doe de eigelen in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix deze licht en romig voor zo'n 5min. Het volume dient te verdubbelen.
    Giet hierbij rustig de gecondenseerde melk en mix nog eens voor zo'n 3 a 4min.
    Voeg de jam, zeste van limoen en limoensap toe en meng nog even kort.
    Giet dit mengsel bovenop de afgekoelde koekjesbodem.
    Lepel bovenop nog wat extra jam.
    Bak de taart voor zo'n 30min in de oven.
    Haal uit de oven, de vulling zal nog een beetje wak aanvoelen maar deze zal opstijven tijdens het afkoelen.
    Laat eerst 30min afkoelen op kamertemperatuur en laat dan verder afkoelen en opstijven in de koelkast voor zo'n 2h
    Smakelijk!

Notities

(*) ik gebruikte confituursuiker met 1 op 1 verhouding. 
 
Trefwoord dessert, hartige taart, mango, passievrucht