Ga terug
Appeltaart met pudding

Appeltaart met pudding

Een heerlijk taart met een zalige combi van pudding en gebakken appeltjes
Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

Taartdeeg

  • 240 gr boter/margarine
  • 2 el suiker
  • 280 gr patisseriebloem
  • 230 gr zure room

Vulling

  • 2 el boter/margarine
  • 3 appelen
  • 2 el suiker
  • 2 el amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • 240 ml room
  • 100 gr suiker
  • 1,5 tl vanille essence
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel

Amandel crumble

  • 100 gr amandelschaafsel
  • 65 gr suiker
  • 2 el boter/margarine op kamertemperatuur

Instructies
 

Taartdeeg

  • Doe de bloem, suiker en koude boter in kleine blokjes in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix tot je fijne kruimels hebt.
    Voeg de zure room toe en mix/kneed tot je een mooie deegbal krijgt.
    Is het deeg nog iets te droog voeg dan een heel klein beetje koud water toe. 
    Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens 30min of langer opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet en bebloem je taartvorm in.
    Rol het deeg uit op een stuk bakpapier (dikte van zo’n 3 a 4 mm).
    Met behulp van het bakpapier kan je het deeg in de taartvorm leggen.
    Duw goed aan en snij het overtollige deeg weg.
    Bak het deeg eerst zo’n 15min blind, verwijder dan het bakpapier en baklinzen/knikkers en bak nog eens zo’n 10min tot de korst mooi goudbruin gebakken is.
    Laat volledig afkoelen.

Voor de vulling

  • Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in plakjes.
  • Verhit een ruime pan met 2el boter/margarine en stoof hierin de plakjes appel samen met 2el suiker voor zo'n 8 a 10min. Roer regelmatig.
    De plakjes appel mogen geen moes worden, ze mogen nog een lichte bite hebben.
    Haal van het vuur.
  • Doe de 2 eieren, 2 eigelen, room, 100gr suiker, vanille essence en zeste van sinaasappel in een mengkom en mix even los tot een gladde massa.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Strooi het amandelmeel over de bodem van de taartvorm en verdeel goed zodat de hele bodem bedekt is.
    Schep hierop de gebakken partjes appel.
    Giet hierover het ei-room mengsel.
    Bak voor zo'n 30min in de oven. De pudding zal nog heel wak zijn.
  • Ondertussen kan je de amandelcrumble maken.
    Doe de suiker en amandelschaafsel in een mengkom. Roer los.
    Voeg de malse boter toe en kneed/meng tot een crumble.
  • Haal de taart na 30min uit de oven en strooi hierover de crumble.
    Zet opnieuw in de oven voor zo'n 20 a 25min.
    De pudding mag nog een beetje wak zijn, deze zal verder opstijven tijdens het afkoelen.
  • Laat de taart volledig afkoelen alvorens ze aan te snijden.
    Smullen maar!
Trefwoord appel, crumble, dessert, pudding, taart