Ga terug
Pannenkoek uit de oven met mango

Pannenkoek uit de oven met mango

Een super easy ontbijtje of tussendoortje waarbij je oven al het werk voor je doet.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Pannenkoek uit de oven

  • 100 gr boekweitbloem
  • 55 gr speltbloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 1 ei
  • 1/2 tl vanille essence
  • 185 ml karnemelk of gewone melk
  • 1/2 tl zeste van citroen fijngeraspt
  • 1,5 el honing of agavesiroop of maple syrup
  • 1 mango
  • 1 handje pecannoten

Dadelkaramel

  • 120 gr (zachte) medjoul dadels
  • 100 ml kokosmelk (uit blik)
  • snuifje grof zeezout

Instructies
 

Dadelkaramel

  • Laat de dadels zo'n 15min weken in warm water.
  • Haal de dadels uit het water, ontpit ze en doe in een blender samen met de kokosmelk en snuifje zeezout. Mix tot een gladde karamelsaus.
    Bewaar in een afgedekt potje.

Voor de ovenpannenkoek

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Vet een ovenschaal in met wat olie of boter. Je kan ook kleine individueel ovenschaaltjes gebruiken.
    Schil de mango en snij in dunne plakjes.
    Hak de pecannoten grof.
  • Doe het ei, karnemelk, vanille essence, honing en zeste van limoen in een blender of mengkom. Mix los.
    Voeg nu de droge ingredienten toe (boekweitbloem, speltbloem, bakpoeder en baking soda). Mix tot een glad beslag.
    Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel hierover de plakjes mango. Gebruik niet alle mango (de rest kan je er apart bij serveren).
    Strooi er de pecannoten over.
    Bak voor zo'n 30min in de oven tot de pannenkoek mooi gaar is binnenin.
    Haal uit de oven serveer direct met de dadelkaramel, wat yoghurt en de restjes mango.
    Smakelijk
Trefwoord gezond tussendoortje, ontbijt, pannenkoeken