Pel de ui en look en hak fijn. Maak de paddenstoelen proper en snij eventueel in kleinere stukjes.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.Schroei de stukken vlees toe in de stoofpot zodat ze een mooi goudbruin korstje hebben. Schep dan uit de stoofpot. Tip > Je kan dit het beste in porties bakken.
Voeg de fijngehakte ui toe aan de stoofpot. Giet eventueel eerst opnieuw een scheutje olijfolie in de stoofpot indien deze te droog is.Fruit hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 6 a 8 min. Roer regelmatig, laat niet bruin worden.Voeg dan de look, paddenstoelen, kurkuma en chilivlokken toe en laat zo'n minuutje 2min meebakken. Roer af en toe.Schep het vlees terug in de stoofpot en voeg ook de tomatenblokjes, bouillon, zeste van limoen, limoensap en snuifje zout toe. Meng goed.Breng aan de kook en laat dan zo'n 2h30 a 3h heel zachtjes sudderen. Roer af en toe.
Spoel ondertussen de cannellini boontjes onder koud water. Hak de spinazie grof.Hak de kruiden fijn..Voeg de laatste 10min de boontjes, spinazie en kruiden toe.
Voeg eventueel nog een beetje bouillon toe indien het stoofpotje iets te dik is. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en/of limoensap.
Je kan het stoofpotje direct serveren maar na één of twee nachtjes staan, zal de smaak nog beter zijn.Serveer het stoofpotje met couscous of rijst en werk af met granaatappelpitjesSmakelijk!