Ga terug
Chocolade amandelkoekjes

Chocolade amandelkoekjes

Lekker gezonde koekjes ideaal als tussendoortje of als ontbijt
Gang Ontbijt

Ingrediënten
  

  • 75 gr pindakaas (*)
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje kaneel
  • 2 tl cacaopoeder
  • 75 gr agavesiroop of honing of maple syrup
  • 90 gr amandelmeel
  • 40 gr pure chocolade (70% of meer)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Doe de pindakaas, ei en agavesiroop in een mengkom en mix glad.
    Voeg het amandelmeel, kaneel, cacao, bakpoeder toe en meng tot een ietwat plakkerig deeg.
    Laat het deeg 15min opstijven in de koelkast.
    Rol balletjes van het deeg (ongeveer 1 a 1,5el deeg per balletje). Ik rolde ook heel kleine balletjes om er de "cookie cereal" van te maken.
    Leg op de beklede bakplaat en bak de koekjes voor zo'n 12 a 15min.
    Haal uit de oven, de koekjes zullen nog wak zijn, laat volledig afkoelen zodat de koekjes kunnen uitharden.
  • Smelt de chocolade en strooi dit over de koekjes.
    Of je kan de koekjes ook dippen in de gesmolten chocolade.
    Laat de chocolade hard worden alvorens je ze luchtdicht kan bewaren.
    Smakelijk!

Notities

(*) gebruik lopende pindakaas. Ik gebruik altijd standaard de 100% pindakaas van AH. 
Trefwoord gezond tussendoortje, koekjes, pindakaas